Los gestort

Versluis Haardblokken

Al meer dan 40 jaar de grootste particuliere houtleverancier van Nederland.

Lost gestort openhaard hout Eik, Beuk en Es.

10 kisten gestapeld hout bestellen.
Neem contact op

Deze houtsoorten zijn kwalitatief harder dan bijvoorbeeld Berk, branden rustig en geven een hoog rendement. Dus langer stookplezier.

Het meeste hout komt van de Utrechtse Heuvelrug daarnaast kopen we ook veel hout in uit de productiebossen van Staatsbosbeheer en provinciale landschappen. Al ons hout heeft het keurmerk FSC.


U kunt bij uw bestelling kiezen voor een mix van verschillende houtsoorten of voor één specifieke houtsoort. Deze bestelling zal vervolgens losgestort bij u worden afgeleverd. Ook is het mogelijk om het geleverde openhaard hout direct in uw houtopslag op te laten stapelen.


Bezorging binnen een straal van 30 km vanuit Maarsbergen minimaal 2 m3.

Buiten de regio in overleg.


Onderstaande prijzen zijn per m3 losgestort.

- Afhalen op bedrijfslocatie vanaf 0,5 m3.


     - 0,5 m3 gedrgoogd.

     

     - Per 1 m3 gedroogd.€50,-


€90,-


- Bezorgen vanaf 2 m3. 


     

     - Ovengedroogd                                             

€110,-Extra bezorgservice (optioneel)


- Opstapelen in de houtopslag per m3

€25,-

Ons openhaard hout product bestaat altijd uit winterbomen. Dit betekent dat dit bomen zijn die in de winter zijn omgezaagd. Door het ontbreken van blad zijn deze bomen van nature al droger dan zomerbomen. Na de verwerking van de boomstammen tot houtblokken van standaard max 25 cm, wordt het hout 6 maanden rustig en natuurlijk gedroogd. Hierdoor kunnen de cellen van het hout goed open gaan staan en verdwijnt ook het binnenste vocht uit de houtblokken.


Na dat het hout 6 maanden natuurlijk heeft gedroogd, plaatsen wij het hout in onze zelf ontwikkelde droogkamer. In deze droogkamer wordt het hout op een temperatuur van 80 graden celsius gebracht en wordt gezorgd voor voortdurende luchttoevoer en verversing van de vochtige lucht. Door deze hoge temperatuur worden eventuele insecten gedood en verdwijnt ook het laatste vocht uit de blokken.


Door dit droogproces zijn wij in staat om het gehele jaar door ovengedroogd hout te leveren met een restvocht tussen de 10 en 15%.  Door de gemiddelde luchtvochtigheid van 99% in Nederland zal er altijd een kleine toename zijn van het vochtpercentage in de houtblokken na behandeling in de droogkamer. Stelregel hierbij is dat al het hout onder de 20% restvocht uitstekend brandbaar is.


Gebruik van het losgestorte openhaard hout:


- Zorg na levering dat u het openhaard hout op een droge en ventilerende plek opslaat. Bekijk ook onze bezorgservice  of stapelservice.

- Oven gedroogd openhaard hout kan ook goed in een kelder of garage worden opgeslagen.

- Haal voor het stoken de houtblokken enkele uren eerder naar binnen om te acclimatiseren, beter   is nog om een aantal blokken in een houtmand te bewaren naast de kachel of openhaard.

- Maak het openhaard hout aan met aanmaakhout en aanmaakblokjes.

- Gebruik GEEN lichtontvlambare brandstoffen om het openhaard hout aan te steken.

Bezorglocaties

Wij leveren uw bestelling tot in de houtopslag. Woont uin de binnenstad of op een woonboot, dit is voor ons geen enkel probleem. Onze leveringen worden met de grootste zorg uitgevoerd in binnen en buitenland.


Hieronder de regio's waar wij wekelijks openhaardhout bezorgen. Staat uw regio er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

  •  Utrecht
  •  Noordholland
  •  Gelderland
  •  Zuidholland
  •  Flevoland

Verwante Producten

Aanmaakblokjes
Aanmaak hout
Gestapeld openhaardhout in kratten
Openhaardhout in netzakken


Versluis Haardblokken


Koenestraat

3958 XE

Amerongen 

Info@openhaardblokken.nl

0655745987

(0343) 481390